dimecres, 10 de desembre del 2014

Seminari 8

app--> colar mix


En aquesta última sessió vam crear una conta al Prezi com estudiants i així tenim més avantatges que no pas una conta gratis normal com la que ja tenia. Vam veure com funcionava, no és una presentació lineal com la dels Power Points, sinó que és una presentació global que vas en el senti que vulguis... es pot fer com una pluja d'idees, tot en diferents llocs... Per exemple, amb la roda del ratolí es pot fer zoom a la presentació, es pot canviar l'ordre de la presentació sense gaire embolic, només canviant l'odre de la "ruta", amb una barra que hi ha a l'esquerra. 
Per tant, vam fer una presentació d'animals i seguidament la vam inserir al bloc. A la presentació apareixen diversos tipus d'elements com imatges, vídeos, figures (cercles, fletxes...). Aquesta presentació es pot trobar a la següent entrada del bloc.

Més tard, ens va ensenyar què era la realitat augmentada, o enriquida. És la visualització real d'un objecte que veus (del món físic, de la realitat), i enriquir-lo amb una capa de d'informació virtual.
Aquesta realitat és molt útil i es pot trobar en el dia a dia de les persones, com per exemple, podem trobar aquest tipus de  realitat en un rètol: mirant-lo amb el mòbil ho veus en el teu idioma i així ho pots entendre. O si estàs de turisme, enriquir el monument amb el mòbil... També es pot trobar en llibres i així enriqueixen el que expliquen, escanejant-lo amb el mòbil pots veure del que t'estan parlant en una figura de 3D (un animal, un edifici...)
Ens va ensenyar una pàgina web anomenada arlearning on es treballa amb realitat augmentada per ensenyar. A classe vam veure com escanejant un codi amb la webcam de l'ordinador veies a sobre del teu cos els òrgans. És una forma molt didàctica d'aprendre! 
A part de l'àmbit de l'educació i cultural també hi ha uns altres usos d'aquesta realitat virtual, com per exemple en consoles com la PSP o la PS4 on pots interactuar amb els personatges del joc al menjador de casa teva.

Finalment, i no menys important, ens va donar a cada alumne un dibuix, ens vam descarregar l'aplicació de ColAR  i quan escanejaves el dibuix amb el mòbil, amb aquesta app, es podia veure el dibuix en 3D amb els colors amb el que l'havies pintat. per tant, un altre exemple de realitat augmentada.  Podeu trobar uns vídeos de com funciona a una entrada d'aquest bloc. 

Exemple del arlearning

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada